- Raad&Daad -

voor Nederlandstaligen die ondersteuning zoeken bij praktische problemen in Frankrijk

  • Zoek op kennis

Pagina 1 van 20 Resultaten 1 - 10 van 200

Vrijwilligers kennisgebied

U vindt hier de vrijwilligers die actief zijn in dit kennisgebied.
U kunt ook op kennis zoeken via de menukeuze  Zoek op regio
.

Eric

Samen met mijn echtgenote Caroline ben ik in 2010 naar een klein plattelandsdorpje in het zuiden van de Puy de Dome verhuisd. Hier hebben wij een klein hotel-restaurant-bar. Graag help ik u bij het beantwooorden van vragen of bij het oplossen van problemen die u mogelijk heeft ivm leven en werken in Frankrijk. Het is onze ervaring dat het bij de voorbereiding op een emigratie het beste werkt om zélf zo veel mogelijk in de materie te duiken. Ook wij hebben dagen achtereen met het woordenboek op schoot koopcontracten, hypotheekakten, jaarverslagen en verzekeringspolissen doorgeploegd. Natuurlijk blijven er daarna altijd nog vragen over. En mocht u er daarmee bij de betreffende instantie of via Google niet uitkomen dan ben ik u graag van dienst!

Kennisvlak:

Heeft u een vraag aan Eric?   Contact

Departement 63 - Puy-de-Dôme
Zoekt u meer vrijwilligers in Puy-de-Dôme? Klik dan hier

Fromages Hollandais

Kennisvlak:

Heeft u een vraag aan ?   Contact

A Bientôt marktplaats

Kennisvlak:

Heeft u een vraag aan ?   Contact

Fred Andriessen

Heeft 20 Jaar ervaring met “off grid” installaties met dieselagregaten, fotovoltaïsche panelen, omvormers, waterpompen, septique tanks. Aangezien hij zelf sinds 1996 in een “ niet aangesloten huis woont”.

Kennisvlak: Bouwen en verbouwen

Heeft u een vraag aan Fred?   Contact

Departement 34 - Hérault
Zoekt u meer vrijwilligers in Hérault? Klik dan hier

Sandra Anema

Wij wonen in de Dordogne 24 aan de grens van de Lot 46 We hebben een service verlenend bedrijf voor buitenlanders met een vakantiewoning ( die al dan niet verhuren) hier of pensionado’s die hier wonen. Daarnaast heb ik een tweedehands kleding winkel. We zijn redelijk geïntegreerd en ik zeg redelijk omdat onze buren (boeren) hier op het platteland erg op zichzelf zijn en het gezellig koffie drinken zoals in Nederland hier niet erg bekend is. Wel hebben we een leuk aantal Franse vrienden waar we regelmatig mee op trekken. We hebben een zoon die naar school gaat wat soms ook nogal een gepuzzel is, omdat het heel anders werkt. Ik kan dus vragen beantwoorden over leven op het platteland en hoe wij daar mee omgaan. Trefwoorden: Bedrijf beginnen, onderwijs, gezelligheid.

Kennisvlak:

Heeft u een vraag aan Sandra?   Contact

Departement 24 - Dordogne
Zoekt u meer vrijwilligers in Dordogne? Klik dan hier

Anita Vermeulen

Kennisvlak:

Heeft u een vraag aan ?   Contact

Bastiaan Arkenbout

1949 Pechaussou nabij Mauroux in de Lot. Bastiaan heeft een opleiding bouwkunde Mts en aannemerscursus voltooid.Is goed thuis op vele zakelijke vlakken en met name in de vastgoedwereld. Woont sinds 1999 in Frankrijk. Bastiaan is bereid, zo goed als in zijn vermogen ligt, u ter zijde te staan bij eventuele vestigings- problemen.

Kennisvlak: Renovaties

Heeft u een vraag aan Bastiaan?   Contact

Departement 46 - Lot
Zoekt u meer vrijwilligers in Lot? Klik dan hier

Art en France

Kennisvlak:

Heeft u een vraag aan ?   Contact

Aveyron France

Kennisvlak:

Heeft u een vraag aan ?   Contact

peter Barnouw

Ex gemeente ambtenaar – directeur culturele zaken in Châtenay-Malabry. Voldoende kennis in gemeente administratie om Nederlanders die moeilijkheden hebben met de ambtenarij te helpen Uitgebreide culturele kennis. Al vele jaren voor de ANWB als vrijwilliger ingesprongen. Goede kennis van de gemeente ambtenarij Volledige beheersing van de franse taal en nederlandse taal Indicaties van hoe een brief aan de burgemeester, enz. te schrijven.

Kennisvlak: Algemeen, Correspondentie

Heeft u een vraag aan peter?   Contact

Pagina 1 van 20 Resultaten 1 - 10 van 200