- Raad&Daad -

voor Nederlandstaligen die ondersteuning zoeken bij praktische problemen in Frankrijk

Resultaten 1 - 10 van 10

Peter Barnouw

Algemeen

Gemeente ambtenaar – directeur culturele zaken in Châtenay-Malabry. Voldoende kennis in gemeente administratie om Nederlanders die moeilijkheden hebben met de ambtenarij te helpen Uitgebreide culturele kennis. Al vele jaren voor de ANWB als vrijwilliger ingesprongen. Goede kennis van de gemeente ambtenarij Volledige beheersing van de franse taal en nederlandse taal Indicaties van hoe een brief aan de burgemeester, enz. te schrijven.

Contacteer

Nityam Dams

Algemeen

Woonachtig in de Anjou in het departement Maine et Loire, op de grens van de Sarthe, midden in de driehoek van Le Mans, Angers en Tours. Sinds 10 jaar in Frankrijk werkzaam als vertaler, vooral juridische teksten. Ik kan u behulpzaam zijn bij taaie ambtelijke teksten en invullen van formulieren, maar ook als tolk/vertaler met u op pad gaan naar instanties of artsenbezoek.

Contacteer

Joke Gicquel

algemeen

Sinds 1986 woon ik in Frankrijk en heb ik in verschillende steden gewoond maar woon nu sinds 1999 in Betton (9km van Rennes). werkende in Fougères waarbij ik dagelijks contact met de BENELUX heb. Met plezier zou ik nieuwkomers helpen! Tot ziens

Contacteer

Lenny Margueritat

Algemeen

Sinds 2009 wonend en sinds 2015 werkend in de Cher (18), op ongeveer 35 kilometer van Bourges. Naast mijn gezin, ben ik actief als Profession Libérale in de Services Linguistiques. Ik hou mij bezig met vertalingen en correcties (in diverse talen), alsook het uitvoeren van administratieve taken voor zowel bedrijven als particulieren.

Contacteer

Robert & Anja Schipper

Algemeen

Als ervaringsdeskundigen kunnen wij u op vele gebieden behulpzaam zijn, met name architecten, verzoekschriften of administraties.

Contacteer

Jan Speetjens

Algemeen

Ondernemers/deeltijd, deels gepensioneerd. Wonen 16 jaar in Frankrijk. Eigenaars van Restaurant (EI), Bar (SARL), Trouwzaal (SARL), Gites (EI). Specifieke kennis van Automatisering, bedrijfseconomie maar als ervaringsdeskundigen ook met Ondernemen in Frankrijk en werken met Frans personeel e.d. Voor Raad en Daad zijn wij beschikbaar in de Allier/Auvergne.

Contacteer

Luut Tip

algemeen

Ben gepensioneerd fysio-manueel manueel therapeut. Heb naast mijn vak ook veel bestuurlijke ervaring. Vul altijd zelf mijn eigen belastingformulieren in. Ben geen beëdigd vertaler, maar kan me aardig redden met de Franse taal (o.a door vele Franse kennissen, Franse toneelgroep, koor, etc.)

Contacteer

Marcel van der Mierde

Algemeen

Sinds mijn pensioen in 2012 wonen mijn vrouw en ik in de buurt van Decazeville in de Aveyron. Ik ben een gepassioneerd klusser, tuinier en ben vloeiend meertalig. Daarnaast vind ik blijkbaar nogal snel m’n weg in de Franse administratieve molen.

Contacteer

Peter van Osselen

Algemeen

Ik woon al enige tijd in Frankrijk en u kunt een beroep op mij doen voor administratieve kwestie, fiscale zaken en gemeentelijk dingetjes.

Contacteer

Karin van Veen

Algemeen

Mogelijkerwijs kan ik u van dienst zijn bij: Administratief, ik heb reeds verschillende Nederlanders geholpen met het aanvragen van, carte-gris, carte vitale, CAF en het inschrijven bij de Franse KVK. tevens werk ik met paarden, ik ben zowel instructrice als Osteopate en help zowel Franse als Nederland, Belgisch en Engelse mensen bij de aankoop van paarden. Wellicht kan ik u ook behulpzaam zijn bij de wegwijzing van de alom bekende bureaucratie, ook hebben mijn echtgenoot en zoon ervaring met Franse bouw- en aannemers- sector en de regelgeving hierbij. Zelf ben ik bekend met de administratieve rompslomp en mijn specialisatie is tegelijk mijn hobby en dat is alle vragen met betrekking heeft tot paarden, gezondheid, welzijn en rijkundig kan ik u van dienst zijn.

Contacteer

Resultaten 1 - 10 van 10